zondag 1 april 2012

The Challengers pakt de punten.

The Challengers dames waren gewaarschuwd tegen JBC Noorderhaven. Uit werd er van verloren tegen deze gretige nog jonge ploeg uit Den Helder. De gretigheid kwam de eerste helft van The Challengers af en wist door deze gretigheid een voorsprong van 13-8 te maken in het eerste kwart.
De hele eerste helft werd Noorderhaven verrast door de zone-press van The Challengers. Marcelle Noordanus en Maaike Verstraten hadden een belangrijk deel in de scores in de eerste helft en ook Joyce Overbeek en Angelique van Keulen ging zich op het einde van deze eerste helft ook met de scores bemoeien. Zo was het een goede eerste helft voor The Challengers, die de rust in gingen met een lekkere voorsprong van 33-16.
Na rust ging de rollen geheel omgekeerd. Een slechte en slappe start van the Challengers en een hoog tempo van Noorderhaven wist de wedstrijd deels te doen keren. Door een driepunt schutter van Noorderhaven die net als in de uitwedstrijd haar schoten allemaal op rij vielen krabbelde Noorderhaven terug naar een 4 puntjes achterstand( 51-47) in de vierde kwart 6de minuut. The Challengers besloot misschien wel iets te laat om een box te spelen op deze schutter en lieten de zone-press voor gezien.. Hakima Azaaj was de aangewezen persoon om deze schutter uit te schakelen en deed dat goed. Deze verandering van verdediging was uiteindelijk een juiste beslissing, want Noorderhaven wist nog maar één keer tot een score te komen. De laatste score was dan in de 9de minuut en dat was dan de zesde drie punter op rij, maar was niet genoeg om te winnen, omdat Maaike Verstraten en Severine Lebouille de andere laatste aanvallen wisten te scoren. De eindstand werd 56-50.
Scores: Marcelle Moordanus 19,Maaike Verstraten 16 Demi Brandt 5, Angelique 5, Severine Lebouille 5,Joyce Overbeek 4, Hakima Azaaj 2,