zaterdag 29 november 2008

22112008 The Challengers - Racing Beverwijk

We gaan er gewoon weer een wedstrijd van maken. Elke week een ander team is niet makkelijk coachen en spelen, dat heeft met blessures te maken. Zo ook deze return wedstrijd tegen Racing Beverwijk. Nu kon Natasja Overbeek beschikken over center Inge Voorhuis, die weinig scorende inbreng had, maar zeer nuttig werk verrichte in de verdediging.
Na 6 minuten spelen en niet al te best spel van beide teams in het eerste kwart kon Joyce Overbeek de openingstreffer scoren. Schotpercentage in het begin van de wedstrijd was zeer laag.
Beide teams speelden een zone-verdediging en knokten voor elke bal. Racing Beverwijk die veel lange speelsters bezit heeft bijna de gehele wedstrijd tegen een voorsprong aan kunnen kijken. Ruststand 23-30.
Na rust zag The Challengers zeker nog kansen om een overwinning neer te zetten. Maaike Thijssen en Angela Overbeek brachten de ommekeer in de wedstrijd. Samen leverden ze goed verdedigend werk en ook konden ze zo samen naar de basket om de lay-up af te maken. Daarom werd het vierde kwart met maar drie punten achterstand begonnen (37-40). Toen Angela Overbeek in het vierde kwart ook nog de nodige afstandsschoten en haar twee belangrijke vrije worpen erin gingen kwamen de dames van de thuisploeg op een voorsprong van 3 punten. Met nog drie seconden te spelen nam de coach van Beverwijk een laatste, voor hem nog zeker slimme time out, maar dat leverde hem niets op. Het was een welverdiende teamoverwinning voor de dames van The Challengers die eindigde in 58-55.
Scores; Maaike Thijssen 26 punten; Angela Overbeek 18 punten.