zondag 9 november 2008

09112008 The Challengers - Racing Beverwijk

Gemis basisspeelsters kost overwinning

The Challengers moesten aantreden tegen Racing Beverwijk die op gelijke hoogte van de competitie staan. Er moest gewonnen worden om een plek bij de middenmoot te handhaven. Nu waren The Challengers niet op volle sterkte van start gegaan er ontbraken 2 basisspeelsters die door dames 2 werden opgevuld. Vooral de lengte was een probleem. Center Inge Voorhuis werd zeker bij de thuisploeg gemist in deze wedstrijd. De hele wedstrijd speelden beide teams een zone in de verdediging. De aanval tegen de zone ging moeizaam. Waarschijnlijk ook omdat je de nodige basisspeelsters mist. De schoten vielen niet en daarbij was het lengteverschil zo groot dat je het ook in de rebound moeilijk had. Toch werd het eerste kwart met 14-10 gewonnen. Helaas was het vrije worpen percentage van The Challengers zeer laag over de hele eerste helft, de ruststand werd 19-23. In de tweede helft moest Eline van Duin geblesseerd het veld verlaten, dat was dan basisspeelster nummer 3. Je moet dan teveel inleveren in een wedstrijd als deze. Je komt niet meer toe aan een normale score wat nog tot de derde kwart 27-29 werd. In het laatste kwart kon Racing Beverwijk de overwinning naar zich toe trekken en met 38-45 richting Beverwijk naar huis keren.
Score: Maaike Thijssen 19 punten