maandag 2 februari 2009

31012009 Sea Devils - The Challengers

Aanvallend en verdedigend sterk maken winst voor The Challengers
Omdat The Challengers maar met zijn 6-en waren tegen nummer 3 in de competitie geplaatste Sea Devils, zijn ze gelijk begonnen met een zone verdediging. Eerste kwart begonnen ze erg goed met in de eerste minuut 2 afstandsschoten van Angelique van Keulen en er was veel balbezit door de felle zone verdediging. Sea Devils speelde ook een zone verdediging maar die werd opgelost door een zuiver schot binnen de ploeg. In de tweede kwart speelden beide ploegen ook nog steeds een zone verdediging. Sea Devils kwamen er gewoon niet doorheen. Onder het bord kwamen ze niet langs de sterk verdedigend spelende Inge Voorhuis en ook de afstandschoten werden goed verdedigd door Hakima Souilah. De aanval van The Challengers werd alleen maar beter met mooie combinaties tussen de goed spelende Joyce Overbeek en Maaike Thijssen. Daarnaast bleven Angelique van Keulen en Eline van Duin (2 drie punters) op scherp met veel afstandschoten. Na rust startte de thuisploeg met een sterke man to man verdediging. Hier moest The Challengers erg aan wennen en hadden een periode van veel balverlies waar Sea Devils dankbaar gebruik van maakte met een aantal breaks, waardoor ook zij tot scoren kwamen
(11-12). De laatste kwart zette Sea Devils nog eens een tandje bij door nog feller man to man te verdedigen. Helaas konden The Challengers niet hetzelfde doen door gebrek aan conditie. Dit resulteerde in veel missers van The Challengers wat Sea Devils nog enige kansen gaf. De laatste kwart werd dan ook dik verloren (13-4). Maar door alle inzet in de verdediging en de mooie aanvallen met zeer goede combinaties eerder in de wedstrijd konden The Challengers zich dat permitteren. Uiteindelijk een mooie overwinning waar coach Natasja Overbeek zeker tevreden over kon zijn na de wedstrijd.
Eindstand 35-43.