dinsdag 17 maart 2009

07032009 The Challengers - The Lions

Overwinning met de rust al bekend

Ondanks dat de dames van The Challengers niet helemaal tevreden waren na de wedstrijd over hun eigen spel hebben ze wel een grote overwinning in de wacht gesleept. Ze waren in de verdediging met een full court man to man gestart. Deze verdediging is voor Maaike Thijssen weggelegd en met veel steals kon ze zo ook de weg naar de basket makkelijk vinden. The Lions verdedigde een zone verdediging en Hakima Souillah was scherp met de schoten waardoor deze verdediging dan ook niet veel voorstelde. De dames konden de overwinning in de rust al vieren met een 49-15 voorsprong kon er weinig meer fout gaan.
Na rust werd er een man to man verdediging vanuit eigen helft gespeeld en er werd minder fel op de man verdedigd. Zo kwam The Lions nog tot scores en werd het derde kwart door de uitspelende ploeg gewonnen met 6-9. Natasja Overbeek besloot om het laatste kwart toch weer terug te gaan naar de basis verdediging zoals in het eerste kwart. Dat was een goede beslissing, ondanks het mindere spel van beide kanten werd deze kwart met een 14-2 ruime winst afgesloten. Over de gehele wedstrijd toch weer een mooie teamplay overwinning waarbij iedereen weer zijn steentje heeft bijgedragen zowel verdedigend als aanvallend opzicht.

Einduitslag 69-26.