zondag 13 februari 2011

Vrije worpen beslissen de wedstrijd ook in de verlenging

In de streekderby The Challengers -BV Hoofddorp werd er strijd geleverd voor de eerste plaats in de competitie.
Met een mooie openingsdriepunter van Severine Lebouille kwam The Challengers laat op gang met de volgende score. Beide partijen speelde een man-to-man verdediging tot aan de rust. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.(ruststand 27-28)
Na rust viel het stil bij The Challengers met de scores. BV Hoofddorp zette namelijk de man-to-man om in een zone verdediging. Dat is anders aanvallen en daar had The Challengers even de tijd voor nodig. Daardoor keken The Challengers in de 9de minuut ook tegen een achterstand van 10 punten aan.(28-38)Daarna kwam er een reeks scores van Ria Berkhout waarvan 2 driepunters en zo het gat dichte naar een stand van 44-41 voorsprong. Het werd spannend tot de laatste minuut. Maaike Verstraten bracht koelbloedig de stand met haar twee vrije worpen naar 46-44. The Challengers kregen daarna weer balbezit en zouden de wedstrijd uit kunnen spelen. De scheidsrechter die overigens beide een prima wedstrijd floten zag een loopfout, dus The Challengers moest de bal nog met een paar seconde te spelen afstaan aan BV Hoofddrop. Die maakte daar goed gebruik van om een score onder het bord te verzegelen voor een verlenging.(46-46.)
Met nog 4 seconden te gaan(48-48) in de verlenging kreeg Ria Berkhout 2 vrijworpen te nemen. Raakte beide en zo kon ze exact de helft van de totale eindscore op haar naam zetten en daarna meteen afsluiten met een mooie overwinning die The Challengers als team heeft neergezet.
Eindstand:50-48 scores Ria Berkhout 25, Maaike 15, Severine Lebouille 5, Inge Voorhuis 3, Hakima Azaaj 3