zondag 12 februari 2012

Zwak optreden The Challengers dames

Afgelopen zaterdag”nacht” begon de wedstrijd tegen medekoploper in Amsterdam BC Apollo. De wedstrijd moest om 21.15uur starten maar werd uiteindelijk nog later. De dames uit Hoofddorp begonnen zonder door ziekte afwezige Severine Lebouille en Diana Visser en hadden Kelly Buys vanuit de jeugd meegenomen. De dames van beide teams kwamen heel moeilijk op gang en benutte weinig vrije kansen in het eerste kwart. Met een 10-4 achterstand(1ste kwart) kwam Apollo al snel op het idee om de wedstrijd al passend al uit te gaan spelen. De passing game ging ze ook goed af. The Challengers kreeg totaal geen grip om balwinst te krijgen. Hebben allerlei soorten verdedigingsvormer in gezet om de passinggame te verstoren, maar niets lukte. Door deze lange aanvallen van BC Apollo bleef er weinig tijd over voor scorende momenten, dus werd er een lage score op het sheet gezet. Voor The Challengers was het zeker nu een nadeel dat er niet met een 24 seconde klok gespeeld werd, anders had het wel een andere wedstrijd geworden. Na rust met een stand van 22-8 kwam The Challengers iets beter in hun spel dan voor rust. BC Apollo was terecht de winnaar van deze wedstrijd. Speelde slim hun eigen spel. The Challengers hadden allemaal gewoon hun” nacht” niet was de conclusie na de wedstrijd. BC Apollo staat nu met 2 punten los van The Challengers. The Challengers heeft het kampioenschap dus niet meer in eigen hand. Het is wachten op nog een misstap van BC Apollo die vorige week nog van de onderste verloor met 1 punt.
Eindstand BC Apollo-The Challengers 49-29 Scores Ria Berkhout 15,Maaike Verstraten 4, Kelly Buijs 4, Hakima Azaaj 4, Angelique 2 punten.