zaterdag 28 januari 2012

Driepunter Severine Lebouille maakt winst Challengers.

In een sfeerloze hal in Uitgeest werd de wedstrijd van The Challengers dames de return wedstrijd van de competitie afgerond.
Het is altijd een pittig potje basketbal tegen Lake City Players. The Challengers dames waren deze week met een compleet team aan de start begonnen.
De wedstrijd begon voor beide teams moeizaam in aanvallend opzicht . Vrije lay-up en schoten vielen niet ondanks dat iedereen goed vrij stond. Eerste kwart 8-7. Gelukkig was Angelique van Keulen weer in het tweede kwart lekker op schot. Door drie scores van haar op rij won The Challengers het tweede kwart met 6-10 . Wat een ruststand maakte van 14-17. The Challengers moest wel alles uit de kast halen om Lake City Players af te stoppen. Hebben achteraf tactisch goede keuzes gemaakt en veel wisselende verdedigingen neergezet. Een zone press hele veld en zone, man to man en tot slot een 3-2 zone. Door deze wisselingen raakte Lake City Players steeds uit hun spel en konden The Challengers bij balwinst snel in het offensief treden. Toen Ria Berkhout in een break op een foute manier neergetikt werd brak bij haar de woede los en pakte daarna 3 scores op rij. Maar Lake City Players bleef de mogelijkheid houden op een behalen winst en tot de laatste secondens bleef het gelijk.(32-32) Met nog 3 seconden te spelen mochten The Challengers nog een bal innemen op de aanvalshelft om nog één schot af te vuren. De bal kwam bij Severine Lebouille terecht en ze schoot een hele mooie verlossende driepunter. De blijdschap was groot en The Challengers konden met een 32-35 overwinning richting huis.
Eindstand;Lake City Players –The Challengers 32-35
Scores: Ria berkhout 13, Angelique van Keulen 8, Severine Lebouille en Maaike Verstraten 6, Inge Voorhuis 2.