zondag 6 april 2008

05042008 The Challengers - The Sea Devils

Eerste overwinning binnen voor het kampioenschap.
The Challengers dames hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Het was tegen Sea Devils die op de tweede plaats stond. De Challengers dames hadden een matige start. In de eerste kwart(15-10) vielen de schoten nog wel en er werd zeer goed rondgespeeld, maar in het tweede kwart was dat duidelijk minder. Ruststand werd 24-25. Coach Natasja Overbeek had terecht de opmerking dat er totaal geen agressie in het team zit en dat moest toch gaan keren na rust .Een beetje fanatieker mag wel. Op de man verdedigen en iedereen zal de eerste pass van de bal af moeten verdedigen. Zo komt de tegenstander meer onder druk te staan en dat zal balwinst opleveren. Zo gezegd zo gedaan. Met een zeer goed spelend Hakima Souilah, die ook veel de bal veroverde in de verdediging en Maaike Thijssen die veel wist te scoren gingen de dames beter na rust. De Sea Devils die lang bij bleef in de scores moest het in de vierde kwart toch de wedstrijd gewonnen geven aan The Challengers. Uiteindelijk werd de wedstrijd door The Challengers met 56-42 gewonnen . En konden de dames van The Challengers voornamelijk terug kijken op een goed vierde kwart (17-6)wat het uiteindelijke verschil maakte. Scores:Maaike Thijssen 24, Ria Berkhout 12 Severine Lebouille en Hakima Souilah beide 7 punten.