maandag 21 april 2008

20042008 Noorderhaven - The Challengers

The Challengers kampioen ondanks verlies.

Afgelopen zondag reisde The Challengers dames 1 naar Den Helder. Mochten de dames van de komende vier wedstrijden er één winnen dan zou het kampioenschap in eigen handen zijn. Den Helder is nooit makkelijk spelen. Dat Noorderhaven uit Den Helder vorige week ook met één punt won van de nummer 2 Sea Devils kwam niet echt slecht uit voor The Challengers dames en dat team zal dus ook zeker tegenstand bieden. Nu moest het dus waargemaakt worden. In de reguliere competitie hebben de dames van The Challengers geen punt verloren. Nu kregen ze het ook moeilijk tegen Noorderhaven. De eerste helft ging gelijk op en ze gingen de rust in met 15-18. Na rust werd de slag geslagen voor Den Helder door een hele veld press neer te zetten. De scores van Den Helder liepen op en het derde kwart werd met 26-8 verloren. Dan kom je te kort om deze achterstand nog recht te trekken. Het team uit Hoofddorp moest het ook doen met weinig basis speelsters, Severine Lebouille was afwezig en voor Ria Berkhout is het einde seizoen door een blessure. De aanvulling van dames 2 Jantien de Waard en Lamia Azaai hebben deze afwezigen goed vervangen. Uiteindelijk waren Maaike Thijssen en Eline van Duin de enige schutters maar we kwamen net iets te kort om de wedstrijd te winnen. Eindstand: 48-38 met scores van Maaike Thijssen 18 en Eline van Duin 15.
Doordat concurrent Sea Devils verloren had afgelopen weekend zijn de dames van The Challengers automatisch kampioen geworden. Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd kan in ieder geval de champagne fles weer open. Net als vorig seizoen. Dat gaat dan de wedstrijd tegen Lisse worden en willen deze uiteraard met een overwinning afsluiten.