maandag 14 april 2008

12042008 Lisse - The Challengers

The Challengers dames flink onderuit.
Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd voor het kampioenschap tegen Lisse. Altijd lastig spelen en dat bleek al in de eerste kwart. Lisse was de hele wedstrijd op alle fronten beter. Zij schoten alles raak van afstand en alles liep zoals het moest. In tegenstelling tot The Challengers die moest knokken voor elke bal en in de aanval er niets en niemand maar iets van bakte. De eerste kwart werd ook met 12-2 verloren en die score zegt al genoeg. The Challengers hadden weinig in te brengen. Lisse had veel wissels waarvan een aantal jeugdspeelsters goed meedraaide. Ruststand: 26-12. Als je dan al zoveel tegen hebt en de scheidsrechter doet er ook nog een schepje bovenop om in de derde kwart achter elkaar twee technische fouten te geven die de wedstrijd aan sportiviteit zeker niet verdiende dan gaat een uitzicht op een overwinning echt nooit meer lukken. Het derde en het vierde kwart hebben The Challengers dames nog nipt gewonnen, maar uiteindelijk was de dik verdiende overwinning naar Lisse gegaan. We krijgen de return tegen Lisse op dinsdagavond 22 april in de FBK hal en hopen dan dat The Challengers dames het kunnen afsluiten met een overwinning wat dan misschien wel de kampioensoverwinning gaat worden, maar dan moet er ook eerst nog aanstaande zondag van Noorderhaven in Den Helder gewonnen worden. We krijgen het niet zomaar kado en er zal beter gespeeld moeten gaan worden. Gelukkig mochten we nog wat punten verliezen, maar het had natuurlijk leuk geweest als je ongeslagen kampioen had geworden, maar dat gaat nu zeker niet meer lukken. De einduitslag 56-35.

Scores: Ria Berkhout 16 en Maaike Thijssen 9.