woensdag 29 oktober 2008

26102008 Noorderhaven - The Challengers

Scheidsrechters staken de wedstrijd.
Het is niet de eerste keer van dit seizoen dat The Challengers verliest door de rol van de thuisfluitende vereniging. Spelend tegen Noorderhaven uit Den Helder is altijd al een moeilijke opgave. Nu moesten de dames ook nog zonder vaste team speelster Angela Overbeek aantreden. Er bleven nog 6 speelsters over om voor de winst te knokken. Den Helder dat ook zeker niet in hun goede doen was miste over de gehele wedstrijd maar liefst 30 vrije worpen.The Challengers heeft de hele wedstrijd zone verdedigd en speelde aanvallend tegen een hele en halve veld man to man press. In de tweede kwart werd er een gat geslagen van 4-21 voor The Challengers en moesten ze de start van het eerste kwart maar snel vergeten. Ruststand 18-29. Na rust was de laatste kwart beslissend. De scheidsrechters hebben er op los gefloten en in de laatste 5 minuten van de wedstrijd haalt Eline van Duin haar 5de fout en nog geen 30 seconden later Inge Voorhuis en Mirjam Spiekman. Dan moet je nog 4.30 minuut met 3 man verder met een stand 35-46. Dat is werken tegen de klok. Met nog 2 minuten te spelen was het ook Hakima Souillah die haar 5de fout kreeg. Dan bleven nog Maaike Thijssen en Joyce Overbeek over met een stand van 38-48. Laatst genoemde speelde overigens een prima wedstrijd. Toen werd het nog vechten tegen de klok en de scheidsrechters. Joyce Overbeek begon de tweede helft al met 4 fouten en was de enige die deze wedstrijd uit heeft gespeeld, want Maaike sneuvelde ook in de laatste 30 seconden. Dan zit er nog maar een ding op voor de scheidsrechters en is de wedstrijd staken. Met een eindstand van 51-53 in het voordeel van The Challengers, maar helaas de twee punten van deze partij gaan naar Den Helder. Voor The Challengers een les om zeker de uitwedstrijden meer bankbezetting mee te nemen.
Scores:Maaike Thijssen 18, Eline van Duin 13, Hakima Souillah 6

2 opmerkingen:

****** zei

Hallo dames van de Challengers.
De scheidsrechters mogen zich wel eens goed achter de oren krabben want dit is natuurlijk BELACHELIJK!
Wij moeten nog uit tegen Noorderhaven en nog vele andere teams ook. Misschien een idee om dit goed in de gaten te houden!
NBB?
Tot over twee weken.
Een dame van Racing B.

Anoniem zei

Zat de verslagen eens door te lezen en het valt op dat verliespartijen telkens aan scheidsrechters worden toegeschreven. Deze partij was ik toeschouwer en om nou te zeggen thuisfluiter?? Ik zag twee fel spelende teams waar tegen gefloten werd. In foutenlast beide teams ongeveer gelijk, dus niet zeuren.
De reaktie van een Beverwijker zegt iets over haar niveau en is alleen maar vermakelijk te noemen, beetje simpel.
Vorig jaar een terechte winnaar, nu zit het wat tegen maar komt vanzelf wel weer, zorg gewoon voor leuk spel en sportief. Is maar een spel en afschuiven is erg makkelijk en Challengers onwaardig