zaterdag 20 maart 2010

Challengers revanche geslaagd,

Het was best weer een lastig uitwedstrijdje voor de dames van The Challengers, die een paar weken geleden de punten in Uitgeest moest achter laten tegen deze Lake City Players . Voor de strijd om het kampioenschap moest er blijven gewonnen worden door The Challengers. The Challengers die de eerste plaats deelt met BV Hoofddorp in de competitie speelde de vertrouwde verdediging wat daardoor een score van maar 5 punten tegen kreeg in het eerste kwart. Na deze kwart kwam LC Players terug in de wedstrijd met een overwinning van 10-6.Gingen rusten met een stand van 15-17. Beide teams kregen veel vrije worpen toegewezen van de scheidsrechters . LC Players mocht 26 keer een schot van de vrije worp lijn nemen en had er 8 raak. Daar in tegen had The Challengers 10 punten uit 28 schoten vanaf de vrij worp lijn. Schotpercentage was zeer laag en dat maakte ook een lage eindstand. LC Players bleef wel steeds doorgaan en tegen een kleine achterstand aankijken. In de laatste 3 minuten stand 34-42 kregen The Challengers het besef om tijd te gaan benutten. Lange aanvallen en balwinst behouden zal zeker een overwinning worden. LC Players werd zo gedwongen om uit te stappen omdat zij de bal moesten gaan veroveren, maar The Challengers speelde het einde goed uit en wist dat dan in een makkelijke scores onder de basket af te maken. Het werd uiteindelijk 37-48.
Scores: Maaike verstraten 23, Ria Berkhout 14, Severine Lebouille 6.