zondag 23 januari 2011

afstandschot lukte bij The Challengers

The Challengers maakte een goede indruk in het begin van de party tegen Akrides. Ze pakte meteen veel balwinst uit de zone-press verdediging hele veld en meteen werd het afgemaakt in een score. Al snel nam de coach van Akrides een time-out en zette zijn speelster zo neer dat de press gebroken ging worden. Akrides had daardoor veel makkelijke scores. Voor rust ging The Challengers dus nog over op man to man en een stukje zone.(ruststand 21-22)
Die zone verdediging werd na rust voortgezet en Ria Berkhout wist veel steals op de guard van Akrides te veroveren en daarna ook af te maken. Na rust bleef Akrides zone spelen en de afstandschoten van vele schutters, Maaike Verstraten en Eline van Duin ,Severine Lebouille waren zuiver. Al met al maakte de derde kwart het verschil van de wedstrijd. Met 34-44 ( vierde kwart )voorsprong kan The Challengers de bal in de ploeg houden en speelde lange aanvallen om de tijd te benutten. The Challengers kregen steeds kans om de scores uit te bouwen met vrije worpen, omdat Akrides 5 teamfouten hadden. Helaas was het vrije worpen percentage erg laag .En zo kwam Akrides kwam nog terug tot 7 punten, maar moest uiteindelijk de winst laten aan The Challengers.
Eindstand 45-55 Scores Ria Berkhout 22, Maaike Verstraten 9, Severine Lebouille 8, Eline van Duin 7