zondag 9 januari 2011

Overwinning op een jeugdig Akrides dames 3

De eerste wedstrijd na de jaarwisseling speelde de dames van The Challengers thuis tegen Akrides. Akrides was van start gegaan met een zeer jong team en maakte zeker de eerste kwart een goede indruk.(10-8) Het tweede kwart was de ommekeer en eigenlijk al de uiteindelijke makkelijke overwinning op de wedstrijd. Er werd goed verdedigt door de thuisploeg in de zone-press en man-to-man verdediging . The Challengers veroverde veel ballen en met deze balwinst werd er door Maaike Verstraten en Ria Berkhout vanuit de break gescoord . Ruststand werd daardoor 34-17.
Na rust werd de thuisploeg wel weer geconfronteerd met een offensief van Akrides die de stand naar 10 punten wist terug te brengen. Met name de guard van Akrides die 10 punten op rij erin schoot speelde sterk. De stand werd 42-32. Er werd vanuit The Challengers besloten om een man to man op de guard te spelen en de andere vier speelsters gingen in een zone verdediging staan(box-in one). Zo werd de guard onder druk gezet en kwam Akrides aanvallend tot minder scores toe.
Uiteindelijk wisten The Challengers het laatste kwart (14-9) met scores van Joyce Overbeek en Hakima Azaaj af te sluiten in een mooie overwinning.
Eindstand: 56-41 Scores Ria berkhout 22, Maaike Verstraten 13,Eline van Duin 6.