zondag 25 november 2012

Moeizaam maar mooi eindresultaat

Het was afgelopen zaterdag basketballen tegen Landsmeer die onderaan staat in de competitie. Zonder Maaike Verstraten, Severine Lebouille en Joyce Overbeek zou dat nog een lastige klus kunnen gaan worden. Gelukkig hadden we Laura Voskamp mee als bankspeelster vanuit de jeugd. Laura wist op belangrijke momenten het team te steunen. Schoot ook nog eens een driepunter, dus een invalster van grote waarde. Er werd verdedigend begonnen met man to man, maar al snel werd dat een zone. Landsmeer had moeite met jagende speelsters. Vooral Hakima Azaaj haalde verdedigend alles uit de kast en veroverde veel balwinst voor haar team. Het werd een leuk potje basketbal.Ook Landsmeer ruilde de man to man om in een zone. Dat was aanvallend wel omschakelen en dat koste The Challengers de nodige punten. Zo kwam Landsmeer nog tot een aansluitend resultaat met rust 19-23 Gedurende de hele wedstrijd lukte het aanvallend niet zo goed bij Ria Berkhout, maar gelukkig werd dat het vierde kwart een heel ander verhaal. Vooral aangestuurd door haar team die de hele veld press van Landsmeer al passend goed oploste. Het vierde kwart werd gewonnen met 7-16 en uiteindelijk een hele mooie teamoverwinning met als slot in de laatste seconde een verre driepunter van Natascha Stornebrink wat de eindstand van 35-49 neerzette.