zondag 13 januari 2013

Tweede helft competitie van start.

The Challengers Dames 1  begonnen met de terugronde van de competitie. Dat was in de Fanny Blankers Coen hal tegen Sea Devils. De  eerste competitiewedstrijd werd er  met 30-42 gewonnen .
Sea Devils kwamen op volle sterkte. Het is een team met veel lengte  en altijd in voor een sportief potje basketbal. Het was aan beide teams te zien dat de  achterliggende feestdagen niet ten goed kwam van het spel. Beide teams speelde slecht en daardoor bleef de stand gelijk op gaan. Over en weer werd er veel balverlies geleden voornamelijk in de tweede helft.
The thuisploeg moest het doen zonder Joyce Overbeek en Hakima Azaaj en konden Sheffon Poleon vanuit de jeugd toevoegen.
De Challengers moest aanvallende de hele wedstrijd de zone aanval inzetten en zelf verdedigde ze man to man. Eline van Duin verdiende zeker de complimenten deze wedstrijd. Ze schoot 2 belangrijke driepunters en was verdedigend erg sterk bezig . Maaike Verstraten  en Ria Berkhout namen aanvallend de nodige scores op hun naam.  De ruststand was 11 punten verschil en daar is in de tweede helft weinig verandering aan gebracht.
Uiteindelijk ging de overwinning naar de thuisploeg met een eindstand van 51-41.