zondag 27 januari 2013

The Challengers verliezen koppositie.

Afgelopen zaterdag mochten The Challengers dames spelen tegen Alkmaar Guardians. Als ze zouden winnen betekende dat The Challangers met 4 punten los komen van de tegenstander. Dat zou een mooie uitgangspositie zijn voor een kampioenschap. Al eerder dit jaar werd er in Alkmaar verloren.  Vooraf wist coach Martin Moerman dat hij weer een moeilijk potje te coachen  kreeg. Wel drie vaste team speelsters hadden andere bezigheden dan basketbal. Daar mochten Laura Voskamp en Jeanita Berkhout voor invallen en dat deden ze zeker niet slecht.
Natasja Stornebrink die een prima wedstrijdje speelde opende de score van de wedstrijd .Alkmaar begon aanvallend sterk tegen de man to man verdediging van The Challengers. De afstandsschoten vielen en maakte een 1ste kwart al een verschil van 10-22.  Het tweede kwart kwam er hoger tempo in het spel door de jonge speelsters die een één tegen één pakte vanuit de break. Daar had Alkmaar wel moeite mee en zo werd de tweede kwart  12-12.
Uiteindelijk was Alkmaar geheel de betere ploeg. In de laatste kwart kwam The Challengers niet meer tot scoren en hadden duidelijk geen kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Uiteindelijk won Alkmaar met 37-55 en staan nu samen met The Challengers op de eerste plaats.