zondag 24 februari 2013

Bizar einde basketbalwedstrijd,

Het waren The Challengers die de eerst kwart goed uit de startblokken kwam. Spelend tegen een man to man ging prima. Eline van Duin gaf zeer mooie ballen op maat aan Ria Berkhout en Maaike Verstraten. Toen BV Amsterdam overschakelde op een zoneverdediging lukte er aanvallend weinig. Er werd minder gescoord bij The Challengers en BV Amsterdam scoorde wel door vele aanvalsrebounds onder de borden te verzegelen(Rust 29-36)Pas na rust kwam The Challengers echt in de problemen door foutenlast. De ploeg die maar met 6 man begon zag als eerste met nog zes minuten op de klok te gaan Maaike Verstraten naar de kant gaan met 5 fouten. Duur verlies natuurlijk met nog een kleine voorsprong in het vooruitzicht . Dat was nog niet alles. Ondanks dat The Challengers door de foutenlast al geruime tijd in een zone was gaan staan bleef de foutenlast gewoon op lopen. Aan het eind van de 9de en begin 10de minuut van het laatste kwart werden er vier speelsters naar de kant gestuurd met 5 fouten. Uiteindelijk bleef Ria Berkhout met  als enige speelster over in het veld en zodoende moest de wedstrijd beĆ«indigd worden met een 60-61 eindstand en nog 53 seconde op de klok. Maar de scheidsrechter gaf ook nog 2 vrije worpen aan BV Amsterdam en zo werd de eindstand 61-61. De NBB zal zich nu over de juiste uitslag gaan buigen.