zondag 3 maart 2013

Winst door zone-press.

Eindelijk werd er afgelopen zaterdag weer eens een leuk potje basketbal gespeeld door The Challengers dames tegen US uit Amsterdam. Het eerste kwart ging gelijk op en er werd strijd geleverd door beide partijen. De scheidsrechters hadden het allemaal goed in de hand. Floten streng en The Challengers mochten zeer veel aan de vrije worplijn verschijnen. Helaas werd daar niet zo goed gebruik van gemaakt zodat The Challengers met een magere voorsprong van 24-27 de rust in gingen. Na rust werd de slag geslagen. De zone press hele veld maakte het verschil. US wist deze zone –press niet te breken en hadden keer op keer balverlies. De derde kwart werd dan ook met 5-23 gewonnen en toen was de wedstrijd gespeeld. Martin Moerman had zeven speelsters tot zijn beschikking en kon het vierde kwart lekker zonder problemen iedereen laten spelen. Het werd een ruime overwinning van 33-53 en The Challngers hebben een leuke wedstrijd laten zien.