woensdag 8 oktober 2008

03-10-2008 LC Players Uitgeest - The Challengers

Man to man verdediging sterk.

De dames van The Challengers reisden afgelopen zaterdag, zonder Joyce Overbeek, naar Uitgeest af om de wedstrijd tegen L.C. Players te spelen. Het eerste kwart was voor beide teams geen succes. Er werden heel veel vrije kansen gemist. En zo kwam het voor beide teams tot een lage stand van het eerste kwart 6-11. Maaike Thijssen en Eline van Duin zetten veel druk in de man to man verdediging vanaf eigen helft en dat was net het verschil wat de tegenstander in achter bleef. Zo konden wij zeker in het 3de kwart uitlopen met de scores. Eline van Duin schoot 2 driepunters en Ans Overbeek was sterk in de drives. In het 3e kwart moest Inge Voorhuis, die goed verdedigend werk leverde, het veld met 5 fouten verlaten. Zo kon ook Angelique van Keulen, die haar eerste wedstrijd speelde voor dames 1, lekker meedraaien en haar conditie omhoog halen. Iedereen had een voldaan gevoel en ging met een 28-42 overwinning richting thuishonk FBK hal.
We zijn nu twee weken verder en op 11 oktober om 20.00 uur in het Spectrum staat nu al de tweede wedstrijd tegen BV Hoofddorp te wachten. Die eerste wedstrijd verloren The Challengers en moesten het toen doen zonder geblesseerde Maaike Thijssen, de arbitrage was toen ook niet optimaal. Ondanks de terechte overwinning van BV Hoofddorp gaat het nu hopelijk een leukere wedstrijd worden.

Scores; Maaike Thijssen 12, Eline van Duin 10, Ans Overbeek 10.