maandag 13 oktober 2008

11102008 BV Hoofddorp - The Challengers

Scheidsrechters in de hoofdrol

Door organisatorische reden heeft The Challengers zaterdagavond de scoringstafel van BV Hoofddorp overgenomen om de wedstrijd op tijd te kunnen laten beginnen. Deze streekderby was volledig in handen van de scheidsrechters, die deze wedstrijd tot een overwinning voor de thuisploeg heeft geleid.
De wedstrijd begon met een airbal van Hoofddorp, die gewoon geteld werd als driepunter. Daarna volgde over de hele wedstrijd 29 persoonlijke fouten tegen 14 voor Hoofddorp en daar bovenop werden over de hele wedstrijd 4 technische fouten aan The Challengers toegewezen, dat is dan15 keer balverlies en de nodige vrije worpen tegen. Nou tel uit je winst, dan heeft het weinig zin om een verslag te schrijven van een spannende wedstrijd.
In de vierde minuut van de derde kwart stond het nog 54-51. De wedstrijd kon ook toen nog alle kanten op, maar als Ans Overbeek dan ook nog met een onnodig gegeven technische fout naar de kant moet waar er al 3 zitten met 5 fouten, dan blijven er nog 4 speelsters over van The Challengers om de wedstrijd uit te spelen. Een onmogelijke taak natuurlijk. De wedstrijd eindigt dan in een niet verdiende overwinning van BV Hoofddorp waar iedereen het over eens kon zijn.

Einduitslag 58-51. Scores; Maaike Thijssen 19, Angela Overbeek 15, Mirjam Spiekman 8.