dinsdag 21 oktober 2008

18102008 The Challengers - Sea Devils

Verlies Challengers dames 1

De dames begonnen hun thuiswedstrijd tegen Sea Devils in het eerste kwart sterk. Het was ook de enige kwart die met winst werd afgesloten (12-9). Vorig jaar draaide het team uit Castricum ook al goed mee voor de kampioenstitel. Nu moest (ex-kampioen) The Challengers bekennen dat het een zware taak was om van deze wedstrijd een overwinning te maken. We moesten op alle fronten inleveren. De dames uit Castricum hadden vooral veel meer lengte en verdedigden in een zone, waarbij de thuisploeg dan ook altijd moeite heeft om tegen een zone aan te vallen. De aanval liep gewoon niet. Alleen in de eerste kwart van de wedstrijd schoot Eline van Duin 8 punten binnen en daarna was het over. Ans Overbeek was de enige speelster die een voldoende kreeg in deze wedstrijd. Ondanks dat vele speelsters niet in hun goede doen waren en ook de altijd scorende Maaike Thijssen deze wedstrijd niet binnen de lijnen verscheen was de ruststand 18-21. Na rust kwamen The Challengers dames er niet meer langs. Hopelijk kunnen The Challengers dames snel weer een beroep doen op Saskia van Ham waardoor de lengte en daardoor de rebounds misschien wat meer in evenwicht komt.
Eindstand 28-43. Scores Angela Overbeek 15 punten, Eline van Duin 8 punten.