zondag 1 november 2009

Challengers-BV Hoofddorp

Maaike Verstraten en Ria Berkhout in super vorm.

Afgelopen zaterdag werd wederom in de FBK hal de dames wedstrijd The Challengers- BV Hoofddorp gespeeld. Het was al de tweede wedstrijd van de competitie dat deze twee team tegenover elkaar stonden. De thuisploeg starten zonder Eline van Duin en een wel spelend grieperige Angelique van Keulen. Het zijn twee ploegen die altijd aan elkaar gewaagd zijn. Het ging de eerst helft gelijk op. Hoofddorp dat man to man verdedigde en Challengers met een afwisselde verdediging van een zone en man to man. In de 5de minuut van het tweede kwart sloeg BV Hoofddorp zijn slag. Van een achterstand van 23-16 kwamen ze tot een ruststand van 25-24.
Na rust verkeerde The Challengers in super vorm. Met name Maaike Verstraten-Thijssen en Ria Berkhout waren niet af te stoppen. Hoofddorp veranderde de verdediging nog eens in een zone, maar ook dat was niet de oplossing. Hakima Souilah schoot wel drie driepunters deze wedstrijd en maakte de wedstrijd kompleet van deze mooie overwinning. Coach Natasja Overbeek die de doelstelling heeft dat iedereen evenveel speeltijd krijgt kon na de wedstrijd zeer tevreden zijn over haar team. Met deze doelstelling raak je soms het balans in je team kwijt, maar dan moet je dat als team weer proberen te herstellen en dat is zeker gelukt.
Eindstand 62-47 Scores: Maaike Verstraten-Thijssen 23, Ria Berkhout 22, Hakima Souilah 11.