zondag 15 november 2009

Na verlenging winst voor The Challengers.

De dames van The Challengers moesten het in de uitwedstrijd opnemen tegen een altijd lastig BV Lisse. Severine Lebouille was niet aanwezig en werd zeker gemist in de aanval en verdediging. Een hele slechte start van beide teams wat de hele wedstrijd voortzette. Pas in de 6de min kon Angelique van Keulen de openingsscore maken in tegenstelling tot Lisse die dat pas in de 10 minuut deed met 2 vrije worpen. Lisse speelde een zone en The Challengers verdedigde man-to-man .The Challengers kwamen in de loop van het 2 de kwart op voorsprong van 20-11, maar BV Lisse wist voor rust dit gat nog te dichten met 18-22. Ook na rust bakte beide teams er weinig van. The Challengers scoorde het gehele laatste kwart(alleen in de 1ste minuut) maar één keer 34-26 en BV Lisse snoepte zo de laatste kwart hun puntjes binnen. Tot de laatste secondes(34-34) van de reguliere speeltijd had BV Lisse 5 teamfouten en The Challengers balbezit. Zo lokte Maaike Verstraten nog een één tegen één situatie uit om mogelijk tot vrije worpen te komen. De scheidsrechter floot niet voor een fout en moest er 5 minuten verlengd worden. Met nog een paar seconden op de klok en wederom een gelijke stand(42-42) in deze verlenging kon nu Ria Berkhout gaan voor een één tegen één situatie om vrije worpen uit te lokken, maar ze koos uiteindelijk voor het verlossende winnende schot. Uiteraard was The Challengers blij met deze moeizame overwinning maar verdiende absoluut niet de schoonheidsprijs.
Einduitslag:42-44 scores: Maaike Verstraten 15, Ria Berkhout 13, Angelique Verkeulen 8,Diane Visser 5,Inge Voorhuis 2, Hakima Souilah 1