zondag 22 november 2009

Overtuigende overwinning The Challengers dames.

The Challengers dames hadden nog wat recht te zetten tegen L.C. Players . De vorige thuiswedstrijd werd namelijk met 2 punten verloren van de gasten uit Uitgeest wat toen absoluut niet nodig was geweest. Dat bleek ook wel afgelopen zaterdagavond in de FBK hal. Met een aantal afwezige basisspeelsters kon nu Joyce Overbeek weer haar eerste minuten van het seizoen pakken en had de thuisploeg Maranka Ham als aanvulling vanuit Dames 2, die het overigens prima deed. L.C Players startte met een man to man eerste kwart, maar al snel moest dat over gaan in een zone, omdat de dames van The Challengers niet af te stoppen waren. De verdediging van The Challengers zat beter in elkaar en zo werd het eerste kwart met 25-5 afgesloten. De zone verdediging die L.C. Players gingen spelen is dan wel even aanvallend omschakelen en was duidelijk moeizamer aanvallen dan de man-to-man . Dat bleek ook wel in het tweede kwart 12-12. Maar na rust was ook dat helemaal weer op orde bij de thuisploeg. Tegen een zone spelen is vrij schieten en ook deze schoten vielen. We hadden na rust weer balans in de zone-aanval en konden het derde kwart met 17-8 afsluiten. Iedereen deed zijn werk de gehele tweede helft. Invalcoach Rene Fijnvandraat kon deze wedstrijd lekker doorwisselen en afsluiten met een mooie en makkelijke 70-33 overwinning.
Scores:Ria Berkhout 28,Maaike Verstraten 14,Eline van Duin 12, Diane Visser 10.Maranka Ham 3, Inge Voorhuis 3