zondag 3 oktober 2010

Afgelopen donderdag werd er in een doordeweekse wedstrijd nog gewonnen van BV Lisse met 46-22 .Nu werd er afgelopen zaterdag alweer de derde wedstrijd van de competitie gespeeld tegen Akrides. De vertrouwde zone-press hele veld werd weer neergezet door de thuisploeg en daarmee had Akrides moeite om tot een normale set-aanval te komen. Er werd veel balwinst behaald door de thuisploeg en met scores afgemaakt en zodoende werd het eerste kwart met 17-11 gewonnen. Na een genomen time-out van Akrides kreeg Akrides meer grip om deze press te breken en konden ze met een ruststand van 29-18 de tweede helft gaan spelen.
Akrides had meer lengte en The Challengers waren gretig en sneller. De meeste speelsters van The Challengers zijn conditioneel sterker aan het nieuwe seizoen begonnen. Het team is overigens nu in bezit van een vaste trainer coach Rene Fijnvandraat . Afgelopen week werd er nog een keer door voormalig coach Natasja Overbeek waargenomen.
Natasja Overbeek deed het overigens goed. Ken het team natuurlijk goed genoeg om de juiste aanwijzingen te geven. Liet het team een vrije aanval spelen. Joyce Overbeek gaf mooie passes waaruit scores vielen.
Al met al heeft de thuisploeg elke kwart in winst afgesloten en aan het einde van de wedstrijd werd de bal in de aanval rond gespeeld en kwam Akrides er niet meer aan te pas.
Eindstand :55-40 Scores: Ria berkhout 21,Maaike 18, Eline van Duin 6,