woensdag 27 oktober 2010

Derby basketbalsters

HOOFDDORP - De basketbaldames van The Challengers hoefden zaterdag niet ver te reizen voor de uitwedstrijd tegen de koploper. Dat zijn namelijk de dames 2 van BV Hoofddorp. De derby eindigde in 45-63.
Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd. De eerste score in de wedstrijd viel pas in de derde minuut en was voor BV Hoofddorp. Een minuut later scoorde The Challengers voor de eerste keer. Ondanks drie driepunters van de BV, bleef de schade voor The Challengers in het eerste kwart beperkt: 13-16.
The Challengers ging door met druk te zetten op de verdedigingshelft van de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal onderscheppingen, die meteen zes punten opleverden. Een voorsprong pakken lukt niet makkelijk tegen een ploeg die gebruik kan maken van wisselspeelsters uit het eerste dameselftal. De 26-26 ruststand was dan ook een opvallend goede stand voor de dames van The Challengers.
In de begin fase van het derde kwart maakten The Challengers te veel fouten om de druk op de tegenstander te houden. Die kwamen dan ook steeds beter in hun spel en scoorden makkelijk. En als The Challengers dan eens in scoringspositie kwam, werden zelfs de eenvoudigste ballen gemist. BV Hoofddorp scoorde 21 punten in het derde kwart, tegen 5 punt van The Challengers.
Direct vanaf het beginsignaal van het vierde kwart ging The Challengers weer druk zetten op de verdedigingshelft van BV Hoofddorp. Dit leverde extra balwinst op, maar The Challengers waren niet in staat om de opgelopen achter in te lopen, waardoor de eindstand 45-63 werd.