zaterdag 16 april 2011

The Challengers treffen het de laatste tijd niet met scheidsrechters.

De wedstrijd van The Challengers dames tegen Akrides 3 moest gewonnen worden om voor een beslissingswedstrijd in aanmerking te komen. Ex-coach Natasja Overbeek deed goede zaken om deze wedstrijd voor één keer te coachen. Ze had hier een belangrijke rol in. Het team van The Challengers waren de eerste helft aangevuld door Natasja de Jong uit dames 2 en Demi Brandt en Sheffon Poleon uit de jeugd. Alle drie de personen speelde lekker mee.
Het grootste probleem was dat de wedstrijd begon met maar één scheidsrechter en dat de foutenlast van The Challengers hoog opliepen in verhouding tot Akrides. Maaike Verstraten en Demi Brandt hadden voor de rust beide al 4 fouten op hun naam staan.(Ruststand was 29-29)Gelukkig kregen we na rust de nodige versterking van speelsters die later binnen kwamen vanwege andere verplichtingen. Eline van Duin schoot lekker drie driepunter op rij en dat gaf The Challengers wel lucht. Ze bracht de stand op 52-45. The Challengers waren na rust noodgedwongen over gegaan op een zone verdediging vanwege de foutenlast. Het derde kwart werd met 14-17 gewonnen en in het laatste werd voornamelijk de bal in de ploeg gehouden. Zo kwam er een stand van 14-4 in dat laatste kwart met een eindstand van 47-58 op het wedstrijdformulier. Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, maar Natasja Overbeek gaf na de wedstrijd aan dat het een duidelijke teamoverwinning is geworden waarin de bankspelers zeker erg belangrijk zijn geweest.
Nu moeten de Challengers nog naar Den Helder aankomend weekend en als die gewonnen gaat worden dan zal 15 mei in de Apollohal in Amsterdam opnieuw een extra wedstrijd gespeeld moeten gaan worden tussen BV Hoofddorp en The Challengers. Wie deze wedstrijd gaat winnen zal de ware kampioen zijn van deze competitie.
Eindstand 47-58 Scores Maaike Verstraten 19, Ria Berkhout 16, Eline van Duin 11,Demi Brandt 6, Joyce Overbeek 2, Natasja de Jong 2,Inge voorhuis 2.