zondag 3 april 2011

Scheidsrechter maakt helaas ook fouten

Het weekend kreeg The Challengers dames 1 te maken met de nummer drie geplaatste The Sea Devils uit Castricum. Het team bestaat uit 10 speelsters en hebben enorm veel lengte in huis. The Challengers moest het stellen zonder inbreng van Maaike Verstraten die toch wel elke wedstrijd verdedigend en aanvallend aanwezig is.
Ondanks haar afwezigheid draaide The Challengers lekker. Kreeg de hele wedstrijd een zone tegenover hun en dat is wekelijks geen probleem. Maar een periode vielen de schoten niet in de eerste helft. Dan geeft de scheidsrechter uit het niets een technische fout aan Joyce Overbeek en werden The Challengers afgerekend op veel fouten. Sea Devils bleef de stand hierdoor achtervolgen en The Challengers konden geen voorsprong uitbouwen. Ruststand was 18-22.
Na rust was het knokken voor The Challengers om de voorsprong van de hele wedstrijd vast te houden. Aanvallend liep het totaal niet. Het derde kwart werd nog wel winst 8-10 (stand 26-32) Het vierde kwart werd door de scheidsrechter gewonnen. Met nog 9 seconden te spelen gelijke stand ging Eline van Duin een lay-up maken en de scheids floot voor een fout. De coach van Sea Devils nam een time-out en ging het vervolg van de vrije worp bespreken net als The Challengers. Aangekomen bij de vrije worplijn gaf de scheidsrechter achterbal uitnemen ipv 2 vrije worpen. Tot zeer grote verbazing van beide teams. Vervolgens kreeg Ria Berkhout de bal en die heeft 2 schoten mogen nemen waarbij ze in de pan werd gehakt en de scheidsrechters gewoon niet fluiten. Een verlenging moest er gespeeld worden. The Challengers waren er helemaal klaar mee. Tegen 7 man nog een verlenging spelen was een te moeilijk opgaven en zo zag The Challengers hun punten voor een kampioenschap verloren gaan tegen een zeer sportief spelend team uit Castricum.
Eindstand 44-37 (verlening 10-3)Scores Ria berkhout 18, Eline van Duin 6, Hakima Azaaj 6,Severine Lebouille 5 Inge Voorhuis 2.