maandag 14 november 2011

The Challengers waren aanvallend de betere.

Afgelopen zaterdag kregen de dames van The Challengers te maken met een tegenstander die de gehele wedstrijd vol bleef houden om man to man te verdedigen. Dat vonden de dames uit Hoofddorp niet erg. Met een uitgespeelde aanval werd er een makkelijke score onder het bord gecreƫerd. Als er zowel aanvallend als verdedigend een rebound gepakt moest worden, dan hadden de dames van BC Apollo zeker wel de overmacht. Zo scoorde ze vanuit de rebound menig maal onder het bord. The Challengers hadden het eerste kwart een lekker tempo en konden met een mooie 19-36 de eerste helft eindigen. Deze voorsprong gaf een goed gevoel, maar de dames zijn nooit zo sterk na de rust en dat bleek ook deze wedstrijd weer. Het ging nog een spannende wedstrijd worden. BC Apollo kwam na rust terug naar 32-41 in de 8ste minuut. The Challengers waren over gegaan in een zone verdediging omdat de foutenlast wel op liep. Deze zoneverdediging gaf niet de garantie voor de foutenlast te verminderen en zag in de 8ste minuut derde kwart ook nog eens Maaike Verstraten vertrekken naar de bank. Dat zou dan nog een zware laatste kwart gaan worden. Maar het hele team zette een tandje bij in zowel de verdediging als in de aanval, Inge Voorhuis die kreeg vele malen vrije worpen te nemen. Ria Berkhout die totaal deze wedstrijd 26 punten had deelde samen met Hakima Azaaj 16 punten in het laatste kwart(9-18), die heel hard nodig waren voor een uiteindelijke mooie overwinning van 41-59.
Scores Ria Berkhout 26, Maaike Verstraten 12, H.Azaaj ,10,Severine Lebouille 7,Diane Visser 2, Inge Voorhuis 2 .