zondag 27 november 2011

Fraude damescompetitie Basketbal,

Je kan het eigenlijk geen wedstrijd meer noemen. Afgelopen zondagmiddag speelde Te Challengers tegen Probuild Linons 3 uit Landsmeer. Vorig week werd er nog met ruim verschil thuis van het tweede team van Probuild gewonnen door The Challengers. Je zou zeggen dat dames 3 niet sterker zou zijn dan het eigen dames 2 team.
The Challengers zijn totaal niet in hun eigen spel geweest. Kwamen heel slecht in de aanval tegen een zone. Verdedigend ging het niet eens zo heel slecht. Begonnen met man-to-man en daarna over naar zone. Aanvallend kwam er niet veel uit en leden veel balverlies door slappe passing. Misschien twee keer een break gespeeld en ook die vrije lay ups gingen er niet in. Toch wiste The Challengers steeds de aansluiting te houden. Leuker werd het er niet op in de wedstrijd. Raar taalgebruik van speelsters, scheidsrechters en de tafel waren erg aanwezig in het nadeel van the Challengers . Maaike verstraten werd in het tweede kwart naar de kant gehaald met 3 fouten en moest ook vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Het werd geen vriendelijk partijtje. Manja Louman van dames twee viel goed in en konden we zeker wel gebruiken. Center Inge Voorhuis was degene die wel regelmatig onder de borden een vrije worp toegekend kreeg van de scheidsrechter. Tijdens de wedstrijd werd geconstateerd dat speelster Astrid van de Pol, een oud BV Hoofddorp speelster, meespeelde terwijl zij helemaal niet op het sheet stond. Zij speelt nu promotiedivisie bij Amazone in Utrecht. We hebben haar en onder andere de coach hiermee geconfronteerd na de wedstrijd en ze heeft het zelf met een glimlach bekend. Wij wilden een aantekening op het sheet maken, maar deze was al snel verdwenen. Nu gaat er een klacht naar de bond uit en is het de vraag aan de bond wat we met deze wedstrijd gaan doen. Een slechte zaak dat een topclub damesbasketbal als Probuild Lions aan dit soort praktijken mee doet.
Door met name haar toedoen verloren wij deze wedstrijd van de nummer 8 van de competitie, eindstand: Probuild Lions 3 – Challengers 50-36
Scores Ria Berkhout 17, Maaike Verstraten 9, Inge Voorhuis 4, Hakima Azaaj 2 Inge 2, Angelique 2, Manja Lauman 2

1 opmerking:

Rick en Bas Bijsterveld zei

Jammer dat de andere club zo onsportief was.
Jullie zijn een stelletje super kanjers!
Voor mij zijn jullie de kampioenen
Groet Ronald