donderdag 19 januari 2012

Challengers overwint opnieuw studententeam

Voor de 2e keer dit seizoen speelden de dames van Challengers tegen de studentenvereniging BC Schrobbelaar. Net als de eerste keer leidde dit tot een overwinning.

De Challengers speelden in het sportcomplex Universum in Amsterdam, een nieuw complex van 9500 m2 dat zelfs genomineerd werd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2011. De dames moesten wennen aan de moderne vloer en baskets. Tevens ontbraken 2 van de 8 speelsters vanwege een blessure en privéomstandigheden. Toch wisten ze in het eerste kwart uit te lopen naar een stand van 14-20. De goed uitgespeelde aanvallen tegen de man-to-man van BC Schrobbelaar leverden veel kansen op onder het bord. Door de zonepress-verdediging na eigen scores kon Challengers een aantal keer de bal onderscheppen en werd de voorsprong in het 2e kwart uitgebouwd naar 20-32. In de 2e helft verdedigde Schrobbelaar middels een zone. Hier had de Challengers meer moeite mee. De kansen die ze kregen werden niet altijd met succes afgerond. Door het te langzame schakelen bij balverlies waren de Challengers regelmatig te laat terug in de verdediging waardoor Schrobbelaar wel regelmatig scoorde. In de 2e helft wist Schrobbelaar een paar punten meer te maken dan de Challengers maar de Hoofddorpers wisten hun voorsprong te behouden tot het eind. De eindstand was 40-48. De meeste scores werden gemaakt door Maaike Verstraten (17 punten) en Ria Berkhout (16 punten).
De Challengers staan momenteel 2e in hun competitie. Ze spelen zaterdag thuis tegen een van de zwakkere tegenstanders maar maken zich daarna op voor de wedstrijd in Uitgeest, de nummer 3 op de ranglijst.