zondag 16 oktober 2011

Laatste kwart nekt bijna een overwinning van The Challengers.

Het was zaterdag tot het laatst toe spannend. The Challengers kregen het te stellen met het altijd fysieke ploegje uit Uitgeest L.C. Players.
Het team van The Challengers zaten wat krap in de bezetting. De wekelijkse schutter Maaike verstraten was niet van de party en de ploeg kon gelukkig terug vallen op een jeugdspeelster die al een wedstrijd in de benen had en dames 2 speelsters.
Gezien de start waren The Challengers blij met veel wissels. Het was een stevig potje basketbal waarin over en weer de schoten keer op keer vielen in het eerste kwart(11-10)Het tweede kwart werd jeugdspeelster Marcelle Noordanus ingezet en pakte lekker haar scores mee samen met Severine Lebouille en Ria Berkhout. Verdedigend ging het in het tweede kwart bij The Challengers beter in de man to man en daardoor kwam L.C Player slechter tot een score Ruststand 37-26. Na rust moesten beide ploegen er nog tegen aan, want het kon nog alle kanten op om de winst te behalen. Ook het derde kwart werd met winst afgesloten door de thuisploeg(14-10).In het vierde kwart ging L.C. Players een tandje bij zetten in de verdediging en roken nog kansen op winst. The Challengers ging al vroeg in het laatste kwart de tijdklok benutten met lange aanvallen te spelen .Uiteindelijk pakte dat steeds uit in balverlies, zodat L.C. Players weer tot scoren kwam en snoepte zo punten de binnen en kwam er nog een spannend slot van. Het laatste en enige kwart werd verloren door The Challengers met 2-13, maar uiteindelijk wonnen ze wel de wedstrijd met 53-49.
Scores:Ria Berkhout 26, Marcelle Noordanus 10, Severine Lebouille 9, Inge Voorhuis 4, Manja Louman Angelique van Keulen 2