zondag 30 oktober 2011

Challengers voert strijd maar delft onderspit tegen koploper

.

Dames 1 van de Challengers speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen BC Apollo Dames 3. Beide teams hadden tot dan toe alle wedstrijden in de competitie gewonnen. BC Apollo had echter een iets beter doelsaldo. Het beloofde dan ook een spannende strijd te worden. Challengers had te kampen met 2 zieken: Ria Berkhout en Angelique van Keulen waren vanwege griep niet in staat om te spelen. Vanuit de jeugd werd het team aangevuld tot 7 mensen met Marcelle Noordanus. Apollo beschikte over 10 dames. Beide teams startten met een fanantieke man-to-man verdediging. Challengers speelde daarnaast een zone-press na score. In het eerste kwart wisten de dames echter slechts één keer tot scoren te komen. Kansen waren er wel maar hiervan werd veel gemist. Ook werden weinig rebounds gepakt. Echter ook BC Apollo was niet effectief in haar aanvallen. De stand na één kwart was slechts 2-9 voor de bezoekers. Door een aantal intercepties waaruit Maaike Verstraten kon te scoren werd het 2e kwart gewonnen door de Challengers. De ruststand was voor beide partijen onder de maat: 15-17. Na de rust speelden de Challengers alleen nog man-to-man maar ging BC Apollo over op een zoneverdediging. Dit bleek een goede tactische zet te zijn. De zone was degelijk opgezet en fel op bal. Challengers had moeite om een goede aanval op te zetten en leed regelmatig balverlies. Apollo echter kwam ook slecht door de verdediging van de tegenstander en wist nauwelijks tot scoren te komen. Het 3e kwart leverde slechts 5 punten op voor de Challengers tegen 4 voor Apollo. De gelijk opgaande strijd werd in het 4e kwart spannender en nog feller. Onderlinge duels werden geregeld ook met overtredingen uitgevochten. In de laatste minuut kreeg topscoorder Maaike Verstraten tijdens een doelpoging een klap op haar oog en moest ze bij een stand van 28-29 geblesseerd het veld verlaten. Helaas wisten de Challengers niet meer te scoren en werd de wedstrijd verloren met 28-31.

1 opmerking:

riaberkhout zei

Leuk stukje geschreven Inge,en dames ik heb met jullie mee geleefd vanaf de bank. Kreeg westrijdverslag via de mobiel door om de paar minuten. Wat was het spannend zeg. jammer dat Maaike dan ook nog eens weg valt op het einde.Nou ja we gaan het met z'n allen over doen in return. Ik kan niet wachten. Eline hopelijk loop je dan niet op het eind van je zwangerschap, want je zou ter plekke bevallen.Neemt best wel energie van je weg zulke spannende potjes.