zondag 23 oktober 2011

Tweede helft zone maakt ommekeer,

Het was zaterdagavond laat dat de wedstrijd tegen Hoppers gespeeld moest worden. The Challengers waren met alle speelsters aanwezig, maar moesten het wel doen zonder coach Eline van Duin. De coach werd ook zeker gemist. De eerste helft verliep rommelig. Kregen te maken met een guard van Hoppers die er in de eerste 6 minuten 14 punten in gooide , waarvan drie drie punters. Dat tikt aardig aan. Bij The Challengers verliep het aanvallend niet. Niemand kon die zone van Hoppers aan met een zuiver afstandschot . Het zat The Challengers ook niet mee dat er geen bal in ging( rust 28-22 ). Met 6 punten achterstand gingen The Challengers ook de man to man verdediging na rust in ruilen voor een zone verdediging. Daar had Hoppers geen antwoord op. The Challengers pakte veel meer ballen en kon nu met een hoog tempo alleen richting basket om een makkelijke score te maken. Met name Angelique van Keulen en Joyce Overbeek schoten in het derde kwart op belangrijke momenten raak .Zij maakte de scores zodat we voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen31-35 . Ondanks dat Severine Lebouille die altijd de belangrijkste verdedigende schakel van het team is het veld moest verlaten met 5 persoonlijk fouten kwam het laatste kwart ook niet meer in gevaar. De overwinning ging naar The Challengers met een eindstand van 37-48.
Scores : Ra Berkhout 16, Maaike Verstraten 14, Angelique van Keulen 7, Joyce Overbeek 6 , Severine Lebouille 3,Diane Visser 2.