zondag 9 oktober 2011

Sterke zone-pres verdediging Challengers

Het was afgelopen zaterdag al vroeg in de middag verzamelen om weer een competitiewedstrijd te spelen tegen een Amsterdamse ploeg.
The Challengers dames zijn de laatste weken helemaal in hun spel , want de Amsterdamse tegenstanders spelen voornamelijk man to man verdediging.
Het aanvallende spelletje tegen een man to man verdediging pakte dan ook vaak goed uit , zodat er onder het bord een vrije scoren als einddoel werd bereikt. Dit kwam ook vaak doordat Inge Voorhuis goede blocks zetten voor haar team genoten.
De dames uit Amsterdam konden het gewoon niet goed verdedigen. Ondanks The Challengers ook de nodige simpele ballen wisten te missen werd de ruststand nog 15-29.
Na rust kwam de man met de hamer. Nog nooit heeft een tegenstander zoveel moeite gehad om de vertrouwde zone press hele veld verdediging van The Challengers te kunnen breken. De een na de andere bal werd door The Challengers onderschept of de tegenstander kreeg de bal niet binnen 8 seconden over de middellijn.
Het derde kwart met 48-26 afgesloten .Deze verdediging zetten zich voort in het vierde kwart. Wat bleek later toen we het wedstrijdformulier hadden bekeken dat Harlemlakers zelfs niet heeft gescoord in dit laatste kwart. Door veel balwinst kreeg iedereen zo scoringskansen de gehele wedstrijd door.
Met leuke scores van Joyce Overbeek en Angelique van Keulen werd de eindstand 26-71. Maaike Verstraten en Ria berkhout hadden beide 23 punten en Severine Lebouille 9. Volgende week ontmoeten we Lake City Players wat altijd fysiek een pittige tegenstander is. The Challengers dames gaan kijken of het goede teamspel van afgelopen weken dan voortgezet gaat worden.