maandag 15 oktober 2012

Goed start van The Challengers dames.

De kop is eraf voor dames 1 van The Challengers. Een nieuw seizoen waarin Martin Moerman zich bezig gaat houden met dames 1 trainingen en Coaching en deels trainingen geeft voor meisjes jeugd bij The Challengers. De eerste competitiewedstrijd moest gespeeld worden tegen Sea Devils. Uit altijd een lastige opgave. De dames uit Castricum zijn lang en best wel bewegelijk en spelen al jaren samen. Door omstandigheden waren een paar speelsters afwezig bij The Challengers en kon er geen beroep gedaan worden op de jeugd omdat die tegelijkertijd ook hun eerste competitie moesten afwerken. Martin Moerman gaf dus ook de opdracht om de eerste drie kwarten gedoseerd te spelen en bij te blijven en dan tot het laatste kwart een beetje je energie te bewaren en dan te knallen. Dat ging uiteindelijk precies andersom. Sea Devils speelde een lastige zone verdediging, maar Martin Moerman gaf de dames de juiste opties aan in zijn genomen time outs om deze zone te doen breken. Dat maakte dan het verschil in de eerste helft. Het eerste kwart werd 4-16 en tweede 9-11 gewonnen. Met 14 punten voorsprong na rust scoorde Severine Lebouille in de vierde minuut de volgende score. The Challengers kregen steeds meer moeite met de zone verdediging van Sea Devils. Het leverde niet op wat de eerste helft wel deed. Zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met een stukje conditie na een lange zomerstop en weinig wissels . Diana Visser moest uiteindelijk ook het veld verlaten met een lichte blessure. Elke kwart na rust werd dan ook met 1 punt verloren door The Challengers. De eerste helft was er genoeg opgebouwd in de scores dat de wedstrijd werd gewonnen met 30-42.